IT sistemi i mreže

Ono što mi nudimo je sveobuhvatan raspon upravljanja servisima, IT tehnička podrška kao i druge usluge. Naši fleksibilni paketi usluga vam omogućavaju da odaberete više usluga ili samo jednu ukoliko za tim imate potrebu. Naše ponude uključuju kvalitetnu i pouzdanu podršku, certificirane tehničke stručnjake, najučinkovitije alate za upravljanje IT resursima, te personalizirane, klijentu prilagođene usluge. Mi nudimo usluge kompletnog dizajna, implementacije, testiranja i održavanja IT mreže, u skladu sa najnovijim ISO IT standardima. Ono što mi nudimo su rješenja na visokoj razini, slično onome što velike korporacije koriste, ali prilagođeno potrebama malih i srednjih kompanija. U današnjem brzom svijetu ima mnogo toga na što se poslovanje treba usmjeriti i što treba pratiti. Kolektiv je vaš oslonac za stabilno i sigurno poslovanje. Možemo vam pomoći pri migraciji postojeće IT infrastrukture u nove objekte, planiranju i upravljati novim IT resursima. Mi gradimo i dizajniramo usluge koje umanjuju stres povezan s novom izgradnjom.

 • Sveobuhvatna ponuda

  Našu ponudu čini kompletna usluga od analize, dizajna, implementacije, testiranja kao i nadzora mrežnih sistema. Naše mreže prate posljednje svjetske standarde i trendove.

 • Cijene prilagođene kupcu

  Troškovi rada sistema u potpunosti su prilagođeni potrebama klijenta i njihovim zahtjevima. Zašto plaćati nešto što ne trebate ili ne koristite.

 • Sigurnost i stabilnost

  Naš glavi fokus u implementaciji mrežnih sistema je sigurnost i stabilnost rada kao podrška vašem poslovanju, a ne resurs koji konstatno proizvodi dodatne troškove i oduzima vaše vrijeme.

 • Fleksibilnost

  Naš tim će bez problema izaći u susret vašim zahtjevima i ponuditi potrebno rješenje bilo da se radi o novom sistemu, unapređenju ili migraciji postojećeg.

WEB razvoj

Svijet razvoja WEB-a se konstantno mijenja. Prošlogodišnje prodorne ideje u dizajnu danas su stara vijest. Kolektiv tim ostaje u vrhu posljednjih trendova obezbjeđujući slobodan pristup edukaciji i drugim resursima koji su potrebni našem razvojnom timu. WEB razvoj kombinuje kreativni talent i napredno programiranje. Mi razumijemo da različita područja poslovanja zahtjevaju različit pristup razvoju i mi ćemo raditi s vama da bi smo kreirali ideje iza svakog projekta.

 • Ideja iza svakog projekta

  Prije nego sto naši dizajneri skiciraju, koncept se pažljivo formira i uokviruje sa idejama cijelog tima.

 • Orginalan dizajn

  Dizajn vašeg portala je orginalan i plod je saradnja između vašeg marketinskog tima i naših dizajnera rezultira sa 100% zadovoljstvom dizajnom što je i naš krajnji cilj.

 • Pratimo sve standarde

  Pošto Kolektiv prati sve aktuelne standarde, vaš portal će raditi i izgledati odlično u svim vodećim pretraživačima i uređajima (PC, tablet, mobitel...).

 • Najnovije tehnologije i metode

  Kolektiv koristi samo najnovije i najbolje alate za postizanje koncept dizajna i kreiranje vaših portala.

Hosting

Kolektiv također nudi hosting usluge za naše klijente. Neograničen broj domena, e-mail korisničkih računa, PHP i MySQL baze podataka i jednostavno upravljanje korisničkim računom pomoću Control Panel-a. Dijeljeni hosting je ekonomičan i veoma fleksibilno Web rješenje za male i srednje kompanije i lične web lokacije. Podržane vrhunskom tehnologijom, Web stranice će biti zaštićene sa sigurnim serverima, mrežnom infrastrukturom svjetske klase i certifikovanim sistemskim administratorima. Naš cilj je pružiti kupcima, potpuno funkcionalan hosting paket, uz vrhunski podršku za korisnike i korištenjem obnovljivih izvora energije. Karakteristike i prednosti hostinga koje nudimo, uključuju:

 • Brži WEB hosting

  Sve što radimo trudimo se da radimo brzo i efikasno. Od brzih web servera do brze online podrške. Vaš web hosting je spreman u roku od nekoliko minuta.

 • WordPress i druge aplikacije

  Želite da koristite WordPress, ili možda Joomla?! Bilo koju od aplikacija možete instalirati vrlo jednostavno koristeći raspoložive alate. Možete podesiti cijeli Wordpress blog za manje od 60 sekundi, koristeći raspoložive alate. Ne vjerujete, probajte sami.

 • Pouzdana hosting platforma

  Mi ne podnosimo zastoje u radu isto kao i vi. Sve što radimo je u cilju boljeg i pouzdanijeg hosting servisa za naše klijente. Mi upravljamo našim hosting serverima i konstantno ih nadziremo putem unutarnjih i vanjskih sistema za nadzor rada u cilju postizanja optimalnih performansi.

 • Neograničen prostor na disku i podrška

  Kolektiv hosting servis je u mogućnosti da vam ponudu neograničen prostor na disku kao i protok ukoliko je to potrebno. Naša podrška vam je uvijek na rasplaganju bilo da se radi o podršci korisnicima ili sistemskom održavanju 24x7x365 putem našeg Control panela.

Razvoj aplikacija

Razvoj aplikacija je nešto čime se mi profesionalno bavimo već nekoliko godina. Mi smo eksperti u razvoju aplikacija na zahtjev kupca, web-baziranih, distributivnih (desktop) i stand alone aplikacija dizjniranih da zadovolje specifične potrebe vaše organizacije i posla kojim se bavite. Mi pratimo dokazanu praksu koja obezbjeđuje uspješno dovršavanje projekata, te uglavnom donosi rješenja koja nadilaze očekivanja klijenta. Imamo iskustvo u saradnji sa širokim rangom klijenata, od individua do nekih od najuspješnijih kompanija i organizacija na našem BH tržištu. Obezbjeđujemo raznovrsne usluge našim klijentima. Naša primarna područja stručnosti su: razvoj Windows aplikacija, distributivnih aplikacija, klijent/server rjesenja, SMS / GPRS aplikacija, aplikacija za mobilne uređaje (pametne telefone), WAP aplikacija, Facebook aplikacije po narudžbi klijenta. Dizajn korporativnih i kompleksnih informativnih portala, web stranica, e-prodaja (ecommerce) sistema, predefiniranih sistema za upravljanje kompanijom po zahtjevu kupca (ERP), sisteme za upravljanje dokumentima (DMS), financijske aplikacije i više.

Grafički dizajn

Kolektiv pruža uslugu grafičkog dizajna za kompletnu paletu i primjenu grafičkog dizajna, web dizajna i za potrebe usluge oglašavanja. Naš fokus je učinak koji prezentacija ima na svakog konzumenta kao i konzumentsko iskustvo, što vaš dizajn, tj. identitet stavlja ispred vaše konkurencije. Učinkovito grafičko dizajniranje je jedan od najvažnijih koraka u stvaranju vizualnog branda za svaku kompaniju. Mi možemo kreirati jedinstvene, prilagođene grafike koje odgovaraju vašim potrebama, te da pripadaju isključivo vama. Nudimo razne usluge dizajna kao što su:

 • Brand i dizajn identitet

  Ukoliko imate potrebu za kreiranjem vizualnog identiteta vaše firme naš tim vam može ponuditi kompletnu, orginalnu i kvalitetnu uslugu.

 • Dizajn print materijala, publikacija, proizvoda, ambalaže i pakovanja

  Kolektiv dizajn je smislen i orginalan prateći viziju i potrebe klijenta

 • Ostali spefični projekati

  Ukoliko imate neki spečifičan zahtjev ili se jednostavno želite razlikovati od drugih, javite nam se jer Kolektiv nudi i usluge vezane za specifične projekte (ambient, ambush, stealth, buzz, gerilla marketing i sl.).

SEO optimizacija

Bilo da ste mala, srednja ili velika kompanija mi imamo spreman SEO paket za Vas koji će povećati broj posjeta na vašem web portalu, poboljšati vašu poziciju na pretraživačima (Google, Bing, Yahoo) za ključne riječi vezane za vaše poslovanje i vaše poslovno ime, povećati prihode i pobjediti vašu konkurenciju. Optimizaciju je moguće izvršiti za sve svjetske jezike po izboru klijenta. Osnovne usluge SEO optimizacije sastoje se od sljedećih podusluga:

 • Definisanje ključnih riječi

 • Istraživanje konkurencije

 • Istraživanje ključnih riječi za vaše tržište

 • Kompletna analiza web portala

 • Izrada SEO plana i usaglašavanje sa klijentom

 • Promocija i povezivanje sa socijalnim medijima

 • Optimizacija web portala uz potrebne izmjene dizajna i koda

 • Kontinuirano prijavljivanje web portala kod vodećih svjetskih pretraživača

Internet marketing

Oglašavanje putem medija kao što je Internet ima mnogo prednosti u odnosu na klasično oglašavanje putem elektronskih ili štampanih medija. Glavna prednost je daleko niža cijena, kao i mogućnost preciznog odabira željenih ciljnih skupina (segmentiranje tržišta ili ciljne skupine za oglašavanje) te lako mjerljiv stepen povrata investicije. Ono što vi plaćate je oglas koji je neko vidio ili pročitao. Vaš oglas se prikazuje na raznim web lokacijama, poznatim portalima, zatim servisima, društvenim mrežama u sklopu partnerskih odnosa oglašavajućih firmi na Internetu a bez da imate ikakvog kontakta sa njima što pojednostavljuje Vašu kampanju ali i omogućava Vam da Vaš oglas dođe do velikoga broja potencijalnih kupaca na ciljanom tržištu ili u ciljanoj grupi. Osnovne usluge Internet oglašavanja sastoje se od sljedećih podusluga:

 • Definisanje potreba i želja klijenta

 • Izbor medija za vođenje reklamne kampanje putem Interneta

 • Optimizacija web portala uz potrebne izmjene dizajna i koda

 • Realizacija i upravljanje reklamnom kampanjom uz konsultacije sa klijentom

 • Oglašavanje u državama po vašem izboru

 • Oglašavanje u multimedijalnim formatima oglasa

 • Oglašavanje na najpoznatijim portalima u državi po vašem izboru

 • Analiza uspješnosti i izvještaj o reklamnoj kampanji

Nadzor IT sistema

Nadzor IT sistema ima za cilj praćenja rada, performansi i proaktivno praćenje dijelova sistema u cilju pravovremnog prepoznavanja propusta, te smanjenje učestalosti nedostupnosti IT sistema kroz aktivno i proaktivno uočavanje događaja koji mogu ugroziti operativni rad IT sistema. Usluga nadzora IT sistema namijenjena je organizacijama koje iz bilo kojeg razloga nisu spremne ulagati u vlastite resurse, a svjesne su važnosti kontinuiranog i stručnog nadzora. Proaktivni nadzor, praćenje i unapređivanje iskoristivosti sistema pomaže pri optimizaciji performansi i dostupnosti IT infrastrukture te kontroli troškova opreme, aplikacija i radne snage. Više informacija

 • Konstatno praćenje performansi

  Potpuno automatski 24-satni nadzor bilo kojeg dijela IT sistema uz mogućnost izvještavanja.

 • Automatska obavještenja

  Mogućnost obavještavanja i praćenja potrošnje resursa. Saznajte unaprijed kada treba zamjeniti toner.

 • Prilagođeno korisniku

  Prilagodite nadzorni sistem ili izvještaj vama i vašim potrebama.

Sigurnosni auditi

Audit (revizija) informacijske sigurnosti je revizija na razini informacijske sigurnosti u organizaciji. Unutar širokog opsega revizorske informacijske sigurnosti postoji više vrsta revizije, višestruke ciljeve za različite revizije i sl. Najčešće su kontrole kojima se vrši revizija, mogu se podijeliti na tehničke, fizičke i administrativne. Revizija informacijske sigurnosti obrađuje teme iz revizije fizičke sigurnosti podatkovnih centara na provjeravanje logičke sigurnosti podataka i naglašava ključne komponente traženja i različite metode za reviziju tih područija. Kolektiv IT revizija kombinira ispitivanja svih mogućnosti napada unutar naših ponuđenih usluga. Za razliku od većine drugih IT sigurnosnih tvrtki, mi smo posebno fokusirani na na ugrožena područja ili osobe. Imamo i know - how znanja i potrebne stručne alate za automatizaciju i analizu velikih mreža unutar zajedničkog penetracijskog testa pomoću definiranih standarda. Svaka revizija ili test dolaze s detaljnim izvješćem i upustvom kako to popraviti.Više informacija

 • Audit kompletnog sistema

  Kompletan audit sa izvještajem po trenutnim ISO standardima

 • Proaktivna zaštita

  Naš audit vam omogućuju da zaštitite vaše IT resurse prije nego budu ugroženi.

 • Najnoviji trendovi

  Prilikom audita mi koristimo posljednje raspoložive podatke o propustima sa više izvora.

Zaštita i nadzor poslovnih uređaja i podataka

Kako se zaštiti od krađe uređaja i podataka? Kako se osjećati sigurno sa svojim laptopom ili pametnim telefonom. Kolektiv vam nudi rješenje pod uslugom “Zaštite i nadzor uređaja i podataka”. Usluga se sastoji od dvije podusluge zaštite uređaja i podataka, te nadzora uređaja i korištenja podataka.
Moguće je zaštiti bilo koju marku uređaja i bilo koji od operativnih sistema (Windows, Mac, Linux, Android,iOS). Kolektiv nudi online pristup kontroli uređaja na jednom mjestu koji u slučaju krađe možete pristupiti svom uređaju ili izvršiti neku od procedura u slučaju krađe.
Naš sistem vam omogućava da zaštitite svoje podatke, kao i pristup svojim podacima, tj. operativnom sistemu, da dobijete informaciju gdje se vaš uređaj nalazi čim se spoji na Internet. Podatke je moguće kriptovati, pristupiti im na daljinu, izrisati ih sa uređaja, prenijeti na drugi uređaj…
Moguće je uslikati okolinu u kome se uređaj nalazi ukoliko uređaj ima kameru i sliku poslati vlasniku.

 • Brza aktivacija

  Aktivacija sistema za zaštitu uređaja i podataka od krađe je spremna u samo par klikova, bez obzira koji se operativni sistem koristi i koji vrstu uređaja koristite.

 • Jednostavnost

  Nakon brze aktivacije i početne osnovne konfiguracije potrebnih parametara sistem je spreman za korištenje i u potpunosti možete zaboraviti na njega sve do trenutka kada vam zatreba

 • Sigurnost

  Povećajte sigurnost vašeg poslovanja! Naš sistem omogućava vam i enkripciju podataka, zaštitu uređaja od pristupa i još dosta drugih opcija. Osjećajte se sigurno u vašem svakodnevnom poslovanju.

 • Ušteda

  Cijena usluge u poređenju sa troškovima gubitka uređaja i podataka je velika a u nekim slučajevima i nemjerljiva. Moguće je ostvariti i dodatnu uštedu na osnovu popusta na količinu i vrijeme zakupa usluge

KolektivOS Cloud

KolektivOS Cloud je operativni sistem koji omogućava korisnicima da premjeste svoje cjelokupno iskustvo korištenja desktop aplikacija online, tj na oblak, te da unificiraju, ujedine i upravljaju cjelokupnim digitalnim sadržajem na jednom, sigurnom mjestu koje će biti pristupačno i dijeljeno među korisnicima koristeći bilo koji preglednik (browser) i bilo koji uređaj koji ima pristup internetu.
Korišteći KolektivOS Cloud kao naprednu centralnu repozitoriju za sav vaš sadržaj dobijatesigurnost da ste uvijek povezani sa vašim vrijednim fajlovima, dokumentima, slikama i drugim sadržajem gdje god da ste i da im možete pristupiti sa bilo kojeg uređaja.
Uz samo nekoliko klikova korisnici mogu jednostavno odabrati sadržaj koji žele da imaju na svom KolektivOS Cloud-u, integrisati bilo koju aplikaciju, prilagoditi izgled te podijeliti svoj desktop sa odabranim osobama.
Smanjite troškove poslovanja uz KolektivOS Cloud. Više vam ne trebaju snažni računari i hard diskovi jer je sve u oblaku. Ne morate više plaćati licence za Windows, Office, antivirusne aplikacije i sl.

 • Pristupačnost

  Pristup preko bilo kojeg web preglednika vašem desktopu (Internet Explorer, Firefox, Chrome, ...) i svim vašim aplikacijama

 • Jednostavnost

  Pristup preko bilo kojeg uređaja (PC, laptop, tablet, pametni telefon)

 • Ušteda

  Nema plaćanja nikakvih licenci

 • Sigurnost

  Svi dokumenti i informacije na jednom mjestu

Izrada 3D kataloga proizvoda

Kolektiv vam nudi i uslugu izrade 3D kataloga vaših proizvoda koji se mogu pridružiti već postojećoj web prezentaciji ili online prodavnici. Aplikacija za 3D prikaz koristi fotografije proizvoda tako da je prikaz realističan i kupac vidi proizvod koji će zapravo i kupiti. Katalog je optimiziran za prikaz na Internetu tako da se proizvodu brzo učitavaju i prikazuju i na sporijoj internet vezi. Katalog se prilagođava svim vrstama uređaja bilo da se radi o PC, laptopima, tabletima ili pametnim telefonima. Već kreirani katalog je lako moguće proširivati i unapređivati dalje po potrebi klijenta.

 • Integracija u postojeći katalog/online prodavnicu

  Naš 3D katalog je moguće integrisati u bilo koji postojeći katalog ili online prodavnicu brzo i jednostavno.

 • Prikaz stvarnih proizvoda

  3D objekti za prikaz koriste stvarne slike proizvoda fotografisane na vašoj lokaciji.

 • Prilagodljivost uređajima

  Katalog se prilagođava svim vrstama uređaja bilo da se radi o PC, laptopima, tabletima ili pametnim telefonima

Javite nam se!

kolektiv@kolektiv.eu

OK